Tot mai multe studii recente dezvaluie faptul ca In urma acestei terapii exista rezultate promitatoare In ceea ce priveste recuperarea unor afectiuni neuropsihice, neurolingvistice si chiar neuromotrice.
La hipoterapie, copilul vine de obicei fara a percepe aceasta activitate ca pe o terapie, tocmai pentru ca se desfasoara In aer liber si este foarte diferita de alte terapii. In cazul terapiei asistate de cal, copilul, pentru ca nu are nicio schema de compotament cunoscuta, pe care sa o foloseasca In astfel de situatii, cauta contactul cu terapeutul, asteapta indicatii, ceea ce este un mare avantaj.
Analizand literatura de specialitate, am extras urmatoarele beneficii ale terapiei cu ajutorul calului:
– cresterea Increderii In sine si stabilitate emotionala;
– dezvoltarea atentiei si memoriei; – aparitia si dezvoltarea limbajului;
– Imbunatateste postura corpului si echilibrul, ajutand la un mers corect In cazul copiilor;
– cresterea interesului pentru lumea Inconjuratoare;
– dezvoltarea rabdarii;
– cresterea capacitatii de asumare a responsabilitatilor;
– controlul emotional si autodisciplina;
– interesul, respectul si grija fata de animale;
– integrarea sociala si o mai buna comunicare;
Beneficiile sunt In toate ariile de dezvoltare si nu numai. Putem lucra cu persoane anxioase, depresive, antisociale, care nu au Incredere In sine, au dificultati de limbaj, stima de sine scazuta, cu fobii, post AVC, paralizii cerebrale, ADHD, tulburari din spectrul autist, sindrom Down, parapareze, distrofie musculara, etc.
Putem conchide ca hipoterapia, prin afectarea simultana a mai multor sisteme, cum ar fi sistemele senzoriale, musculare, scheletice, limbice, vestibulare si oculare, conduce la beneficii psihologice, sociale si educationale care pot fi evidentiate In modele de comportament utilizate In alte medii. (Granados & Agis, 2011)
Eu si Xena va asteptam cu drag! 😃❤️🐴
📍 Locatia CAII DIN VALE, Betfia
🛋 Terapeut Filimon Cristiana Bianca
📲 Programari 0771 353 146 sau 0741 132 107