PSIHOLOGIE CLINICA

Psihologia clinica investigheaza factorii psihologici care au in vedere sanatatea, boala si mecanismele implicate. Aceasta ramura utilizeaza evaluarea, diagnoza si interventia clinica, prin folosirea unor instrumente precum interviul clinic, observatia si utilizarea testelor specifice( teste de anxietate, depresie, personalitate, etc)

PSIHOTERAPIE

Psihoterapia consta intr-o serie de tehnici folosite cu scopul de a ajuta oamenii cand intampina diferite probleme de natura emotionala sau psihica, de-a lungul vietii. Psihoterapia poate creste calitatea vietii prin intelegerea factorilor care determina problemele si eliminarea sau reducerea simptomatologiei.

CONSILIERE PSIHOLOGICA

Consilierea psihologica este centrata pe rezolvarea unor probleme punctual, avand o durata mai scurta decat psihoterapia. Se adreseaza persoanelor aflate intr-o situatie de impas cu privire la gasirea unor solutii in situatii de criza, sociale, profesionale, familiale, de adaptare si relationare.

ECHITATIE TERAPEUTICA

Hipoterapia sau terapia asistata de cal este o activitate orientata, sustinuta de un terapeut, cu ajutorul calului, având scopul de a atinge anumite obiective terapeutice, în beneficiul persoanelor cu dizabilitati sau cu probleme de natura psihologica.